Prisuppgift på flytthjälp

Innan du anlitar en flyttfirma – bäst flytthjälp är rekommendationen att ta in offerter från flera olika företag. När du kontaktar flyttfirmorna är det viktigt att du ger dem så mycket information om flytten som du kan för att få en rättvis prisbild. Berätta alltså hur du bor, till exempel vilken våning du bor på, om det finns hiss och hur parkeringsmöjligheterna ser ut. Informera också om vilken typ av möbler och tunga saker du har. Flyttfirman behöver bland annat veta om du har ett piano, ett stort kassaskåp eller något annat tungt och otympligt. Detta påverkar nämligen prisbilden. Det är också bra för flyttfirman att få reda på så mycket fakta om flytten som möjligt för att kunna planera hur stor personalgrupp som bör hjälpa till med flytten och om det behövs särskilda flytthjälpmedel.

När du har fått offerter från några olika flyttfirmor jämför du dessa i lugn och ro och anlitar sedan det företag som ger dig det bästa erbjudandet. Kolla dock inte bara på priset, utan jämför också företagens försäkringar, tidsplaner när flyttfirmorna har möjlighet att hjälpa dig och omdömen. Många flyttfirmor har tidigare kunders omdömen på deras webbplatser. Du kan också kolla in recensioner och omdömen på olika jämförelsesidor. Ta också kontakt med vänner och bekanta som nyligen flyttat för att se vilka firmor de har anlitat och om de har varit nöjda.

Hjälpmedel vid tunga lyft
Vid flytt av tunga saker använder flyttfirman olika typer av utrustning som till exempel selar och maskiner som underlättar förflyttningen och gör den enklare och smidigare. För att hantera detta på bästa sätt måste företaget ha både kunskap och erfarenhet av förflyttningar av tunga föremål. Tunga och ömtåliga saker som får plats i en flyttkartong emballeras noggrant och packas ner i lådor. Andra saker som stora möbler, pianon och kassaskåp flyttas försiktigt med hjälp av olika hjälpmedel. Ibland kan det också gå att ta isär möblerna eller föremålen. På en stor soffa eller ett stort matbord kan till exempel benen tas bort. Allt detta kan flyttfirman hjälpa till med. För en professionell flyttfirma är säkerheten viktig. Dina saker ska komma fram hela men flyttpersonalen ska också ha en hälsosam och säker arbetsmiljö.