Ska du renovera badrummet själv?

Du har kanske sett Björn Skifs gamla rulle “Strul” från 1988? Det finns en hel del lärdomar att hämta därifrån. Det är lätt att dras med och tänka att du någon gång i livet vill renovera något själv. Känslan av att lyckas med något som egentligen är rätt svårt är oslagbar. Visst finns det saker du kan göra själv i badrummet, men i ärlighetens namn är det inte särskilt mycket. Läs mer här om vad du får göra själv när du renoverar badrummet och pris med firma- badrumsrenovering stockholm kostnad.Snickra och såga

Hur är det med kakel och klinkers?
Faktum är att du behöver veta vad du sysslar med när du lägger kakel och klinkers i badrummet. detsamma gäller våtrumsmatta – helt enkelt för att badrummet är ett våtutrymme. Detta betyder att utrymmet ska tåla vatten och ha våtrumsspärr. Det ska finnas ett tätskikt som tål fukt och vatten. Med andra ord är det bättre att anlita en firma som hjälper dig med badrumsrenoveringen eftersom en stor del av ett badrum måste tåla vatten. Behöver du byta golvbrunnen ska du också vara medveten om att du inte får utföra det arbetet på egen hand.

Toalettstol och vitvaror
När det gäller toalettstol, handfat och till exempel tvättmaskin kan du behöva hjälp med installationen för att undvika läckande rör. Självklart kan du montera en toalettstol själv så länge som den passar in där den gamla stod. Handlar det om en nyare modell där rören inte riktigt passar är det bättre att en fackman hjälper till.

El i badrummet
Detta är ett riktigt känsligt område som du verkligen varken ska eller får utföra på egen hand. Det är bara en utbildad elektriker som får syssla med någon form av el i ett våtrum. Det som blir kvar när alla proffs har gjort sitt är inte mycket. Vill du renovera badrummet själv finns det möjligen mest att göra i själva planeringsfasen. Där har du fria händer att drömma ihop precis det badrum som du verkligen vill ha. Färger, material och layout väljs och sker helt på dina villkor. Du har även en hel del att säga till om när det gäller vilken budget du tycker är rimlig när det gäller badrumsrenoveringen.

Det finns såklart hobbyfixare som har utbildat sig inom de områden som en badrumsrenovering omfattar. Då är det bara att köra på. Visst finns det pengar att spara så länge du faktiskt har koll på vad du gör och koll måste du ha om du vill in och renovera själv i badrummet. Den som vill lära sig mer om badrumsrenovering kan dessutom skaffa sig de behörigheter som behövs, i varje fall när det handlar om kakel och klinkers.